Statsminister, utenriksminister, finansminister og europeisk minister: For første gang i det skandinaviske landet er ikke de fire viktigste posisjonene ledet av menn. Endringene kom etter valget sist måned, da de borgerlige partiene nok en gang fikk flertall.

De fire kvinnelige regjeringsmedlemmene er et eksempel på likestillingen i Norge. De er alle høyt betrodde kvinner. Høyres statsminister Erna Solberg har utnevnt Ine Eriksen Søreide til Norges første kvinnelige utenriksminister, Siv Jensen fortsetter som finansminister, mens Marit Berger Røsland ble utnevnt til Europa-minister.

“Vi er ikke det første landet i verden som har kvinner i de fire hovedrollene i regjeringen, men vi har skrevet en ny side i vårt lands historie,” sa statsminister Erna Solberg da statsrådskabalen ble offentliggjort.